We hebben veel kennis in huis

De verbouwing van het pand van Medo Clean is in volle gang. Tijd om de mensen die meewerken een gezicht te geven. In dit blog praten we met Bram Griffioen van Elektrotechnisch Bureau A. Hogenes BV.

Hogenes is van oorsprong een Koudekerks bedrijf, dat een aantal jaren terug verhuisd is naar Alphen aan den Rijn. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van elektrotechnische installaties. De markt verandert: naast het normale onderhoud wordt Hogenes steeds vaker betrokken om het energieverbruik van regionale (productie) bedrijven te verlagen. Daarmee is het de aangewezen partner om de verhuizing en vernieuwing van Medo Clean uit te voeren.

Bij Medo Clean gaat Hogenes alle installaties in de productieruimtes aanleggen. Hiervoor zijn door de fabrikant van de nieuw te plaatsen machines systeemeisen aangeleverd. Voor de machines die verhuisd worden, heeft Hogenes op de oude locatie eerst uitgebreid gemeten, wat hun energiebehoefte is. “Met een gedegen ontwerp van de installatie voorkomen we Daarmee verrassingen zodra Medo Clean op volle kracht gaat wassen.”

Een belangrijk onderdeel van het project is het ontwerp van het lichtplan. Mensen werken plezieriger als de verlichting op de werkplek goed is. Dat vraagt in een productieomgeving om extra aandacht. “Nadat we de productieroute hebben ingetekend zijn alle werkplekken per stuk bekeken op lichtbehoefte en heeft Hogenes daar een voorstel voor gemaakt,” vertelt Bram Griffioen.

Dat is een klus die Hogenes op het lijf is geschreven: “Zodra er ruimte is om zelf te engineeren kunnen we al onze kwaliteiten in het project kwijt. We hebben veel kennis in huis en gebruiken die graag om projecten te verbeteren.”

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van energiemanagement. Medo Clean en Hogenes spelen daar ook bij dit project op in. Bram Griffioen: “Er kan veel op het gebied van nieuwe energie. Zonnepanelen, warmtepompen en zelfs windenergie kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Maar het is nog belangrijker om je installatie zo te ontwerpen dat je minder energie hoeft te verbruiken. Het valt me op hoe bedrijven, met kleine ingrepen, grote besparingen kunnen realiseren op hun energierekening

Bedrijfsgegevens

Medo Clean Textielservice B.V.
Hoogewaard 180
2396 AP Koudekerk aan den Rijn
Tel: 071-3415022
Mail: info@medocleantextielservice.nl

KvK: 88299465

Corporate

Algemene voorwaarden

Privacy statement

Certificeringen