De meest duurzame stomerij van Nederland

Medo Clean zet zich in voor een duurzame wereld

In een wereld die steeds meer bewust wordt van de impact van industriële activiteiten op het milieu en de maatschappij, is duurzaamheid een sleutelwoord geworden in elke bedrijfsstrategie. Wasserijen zijn geen uitzondering. Voor Medo Clean Textielservice is het van cruciaal belang dat we onze activiteiten uitvoeren met inachtneming van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

“Het bewustzijn dat iedereen zijn bijdrage moet leveren aan de oplossing van wereldwijde problemen dringt bij steeds meer bedrijven door. Die bedrijven maken gebruik van de diensten van Medo Clean.”

Michael Hetem

SDG 6: Schoon water en sanitair

SDG 6 draait om het garanderen van toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Voor Medo Clean vormt water een van onze belangrijkste bronnen. We activeren ons om waterverbruik te minimaliseren, waterbehandelingssystemen te verbeteren en onder andere watervervuiling te voorkomen. Dit bereiken we door geavanceerde technologieën te gebruiken, zoals waterrecycling- en hergebruiksystemen, en door ons waterverbruik actief te monitoren om verspilling te minimaliseren.

  • Waterbesparing 95% 95%
  • Hergebruik 75% 75%

SDG 7: Betaalbare en duurzame energie

SDG 7 streeft naar betaalbare en schone energie voor iedereen. We verlagen onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen . We schakelen over naar hernieuwbare energiebronnen. Zo hebben we ons volledige dakoppervlak voorzien van zonnepanelen, die bij elkaar 110.000 kWh opwekken. Daarnaast nemen we actieve maatregelen voor energie-efficiëntie, zoals het optimaliseren van onze apparatuur en processen, om bij te dragen aan SDG 7.

  • Eigen opgewekte energie 60% 60%
  • Elektrisch wagenpark 25% 25%

SDG 9: Industrie, innovatie en infrastructuur

SDG 9 benadrukt de noodzaak van duurzame infrastructuur en innovatie in de industrie. Medo Clean investeert actief in milieuvriendelijke technologieën en procesverbeteringen. We ontwikkelen, in samenwerking met onze leveranciers, geavanceerde wasapparatuur met een laag energieverbruik en voeren automatisering actief in om efficiënter te werken. 

BÜFA-Care is leverancier van wasmiddelen, van waspoeder tot impregneermiddel en van stijfsel tot ontvetter. Om het was-proces te perfectioneren biedt BÜFA-Care een reeks doseersystemen aan. Met als belangrijkste voordeel: altijd de juiste dosering voor je was.

Verduurzaming is een belangrijk thema binnen BÜFA-Care. In de eerste plaats brengen wij dit met ons uitgebreide assortiment EU Ecolabel wasmiddelen in de praktijk. Daarnaast zetten onze adviseurs graag hun kennis in om besparingen in water, tijd en energie te realiseren. Zo is het mogelijk dat het waterverbruik met wel 50% kan dalen.

Onze visie is daarom: door in te zetten op kennis en innovatie verduurzamen wij op servicegerichte wijze de professionele textielreiniging.

BKS is de allround leverancier, adviseur en installateur van onze machines en systemen. Ze hebben er mede voor gezorgd dat al onze watermanagement goed geregeld is. 

BKS is de allround leverancier, adviseur en installateur van onze machines en systemen. Ze hebben er mede voor gezorgd dat al onze watermanagement goed geregeld is. 

SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie

SDG 12 roept op tot duurzame consumptie- en productiepatronen. We reduceren actief afval en stimuleren hergebruik en recycling. We verminderen chemisch afval, gebruiken milieuvriendelijke reinigingsmiddelen en upgraden onze apparatuur om de levensduur te verlengen. We recyclen onze wasmiddelen en ons water. Dat doen we samen met BÜFA-care die onze zeep en doseersystemen levert. Daarnaast gebruiken we SENSENE™, één van de duurzaamste dry cleaning middel op de markt.

  • Minder microplastics 99% 99%
  • Biologisch afbreekbaar wasmiddel 100% 100%
  • Langere levensduur kleding 100% 100%

SDG 13: Klimaatactie

SDG 13 is gericht op de bestrijding van klimaatverandering en de impact ervan. Medo Clean vermindert actief onze koolstofvoetafdruk door energiebesparende maatregelen en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen. We meten en verminderen actief onze CO2-uitstoot. Zo besparen we alleen al 50.000 kilo co2 uitstoot door de energie vanuit ons zonnedak.

50.000 kilo co2 staat gelijk aan

5x de aarde rondvliegen

250x op en neer naar Parijs

10.000 uur douchen

SDG 17: Partnerschappen voor de doelen

Tot slot benadrukt SDG 17 het belang van actieve partnerschappen om de doelen te bereiken. We werken actief samen met andere bedrijven, de overheid en non-profitorganisaties om gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen die gericht zijn op duurzaamheid. Samen kunnen we meer bereiken dan individueel. We werken samen met onder andere:

Van den IJssel Bedrijfskleding

Van den IJssel Bedrijfskleding is de duurzame totaalleverancier van bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en PBM aan uiteenlopende branches.

Hun geloof in de circulaire gedachte, energieneutraal produceren en het recyclen van bedrijfskleding maakt hen de ideale ketenpartner om een steentje bijdragen aan het behoud van onze leefwereld.

Bedrijfsgegevens

Medo Clean Textielservice B.V.
Hoogewaard 180
2396 AP Koudekerk aan den Rijn
Tel: 071-3415022
Mail: info@medocleantextielservice.nl

KvK: 88299465

Corporate

Algemene voorwaarden

Privacy statement

Certificeringen