De stomerij voor jouw bedrijfskleding

Bedrijfskleding wordt door veel verschillende stoffen vuil. Immers, jouw mensen hebben een breed takenpakket. Deze kleding moet professioneel worden gereinigd, omdat ondeskundige reiniging onder te hoge temperaturen ertoe leidt dat het textiel niet schoon wordt, de kleding zichtbaar slijt en dat de levensduur achteruit gaat.

Wij zijn de specialistische textielreiniger

Door onze brede kennis van textielreiniging zijn we in staat om alle soorten bedrijfskleding te wassen, stomen of reinigen. In welke branche je ook werkt, wij kunnen de reiniging aan! Bekijk hieronder voor welke branches we onder andere werken.

De drie zekerheden van Medo Clean

Beste service

We halen en leveren van deur tot deur, van dagelijks tot wekelijks, met een heldere facturatie en een menselijke maat.

Hoogste kwaliteit

We garanderen de hoogste kwaliteit door onder andere de beste behandeling met reinigingsmiddelen en -technieken die echt schoonmaken.

Duurzame reiniging

We wekken onze eigen duurzame groene stroom op, (her)gebruiken de restwarmte en water en gebruiken de duurzamste reinigingsmiddelen.

Hotels

Hotels produceren een berg was. Niet alleen van eigen personeel maar ook van hun gasten. Wij leveren een volledige service waarbij we alle textielreiniging van een hotel faciliteren.

Horeca

Medo Clean verzorgt op sterrenniveau reiniging van de representatieve en keukenkleding van jouw medewerkers.

Laboratoria

Als laboratium probeer je een zo’n schoon mogelijke werkplek te organiseren. Maar de kleding van laboranten kan vervuild raken tijdens het onderzoek. Meestal is deze vervuiling niet met het blote oog te zien. Wij reinigen jouw laboratoriumkleding zodat deze vrij is van vuil en microbacteriën

Tandartspraktijken

De tandarts heeft de afgelopen jaren een sterke professionaliseringsslag gemaakt. Praktijken zijn representatief en dat verwacht je ook van de kleding van jouw medewerkers en tandartsen.

Specialistische kleding en textiel

Wij reinigen veel specialistische kleding en textiel voor geüniformeerde diensten zoals de ambulance en de brandweer, maar denk ook aan luchtbehandelingskanalen, filters en meer.

Representatieve kleding

We reinigen allerlei soorten representatieve kleding. Zo reinigen we de kleding van beveiligers, bus- en taxichauffeurs, zakenmensen, gastvrouwen en -heren, uitvaartmedewerkers en stewards en supposten. 

Werk- en beroepskleding

Natuurlijk kan je ook met andere soorten werkkleding bij ons terecht. Zoals industriewerkers, supermarktmedewerkers of verkeersregelaars.

Industriële wasserijen

Jij bent gespecialiseerd in het verwerken van grote hoeveelheden wasgoed. Persoonsgebonden kleding wordt door jouw opdrachtgevers regelmatig aangeboden, maar je hebt niet de faciliteiten om deze effectief en kostenefficiënt te reinigen. Wij kunnen de specialistische reiniging voor jou regelen. 

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn bedrijfskleding wassen?

De frequentie van het wassen hangt af van het type werk en hoe vaak de kleding wordt gedragen. Over het algemeen wordt aanbevolen om bedrijfskleding regelmatig te wassen, vooral als het in contact komt met vuil, chemicaliën of zweet. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Welke wasinstructies moet ik volgen voor mijn bedrijfskleding?

Raadpleeg altijd het label of de wasinstructies die bij de kleding zijn geleverd. Deze instructies geven specifieke details over de aanbevolen temperatuur, wasprogramma’s en eventuele speciale behandelingen. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Kan ik alle bedrijfskleding in de wasmachine wassen?

Niet alle bedrijfskleding kan op dezelfde manier worden behandeld. Sommige kledingstukken vereisen wellicht speciale zorg, zoals handwas of chemische reiniging. Neem bijvoorbeeld een brandweerpak. Die moet op een andere manier behandeld worden dan een dokterjas. Controleer altijd de instructies op het label. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Hoe behoud ik de kleur van mijn bedrijfskleding?

Om de kleur van bedrijfskleding te behouden, was het binnenstebuiten en gebruik een mild wasmiddel zonder bleekmiddel. Scheid gekleurde kleding van witte kleding om kleurdoorloop te voorkomen. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Mag ik bedrijfskleding strijken?

Controleer het label op strijkinstructies. Sommige bedrijfskleding mag gestreken worden, maar gebruik een geschikte temperatuurinstelling om schade te voorkomen, vooral bij kleding met speciale coatings. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Hoe behandel ik vlekken op mijn bedrijfskleding?

Behandel vlekken zo snel mogelijk. Test een kleine, onopvallende plek voordat je een vlekverwijderaar gebruikt. Volg de aanwijzingen op het product en was het kledingstuk direct na de behandeling. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Mag ik mijn bedrijfskleding chemisch reinigen?

Niet alle bedrijfskleding is geschikt voor chemisch reinigen. Controleer het label om te zien of deze optie wordt aanbevolen. Sommige kledingstukken kunnen hun beschermende eigenschappen verliezen bij chemische reiniging. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Kunnen alle soorten bedrijfskleding in de droger?

Niet alle bedrijfskleding is geschikt voor de droger. Drooginstructies variëren, dus lees het label zorgvuldig. Hang gevoelige kledingstukken indien mogelijk te drogen om krimp en slijtage te voorkomen. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Hoe behoud ik de waterafstotende eigenschappen van mijn bedrijfskleding?

Gebruik speciale wasmiddelen die zijn ontworpen voor waterafstotende kleding. Volg de instructies op het label en vermijd het gebruik van wasverzachters, omdat deze de waterafstotende eigenschappen kunnen verminderen. Weet je niet zeker hoe je een kledingstuk moet reinigen, laat het dan reinigen door een specialist zoals Medo Clean.

Wat moet ik doen als mijn bedrijfskleding beschadigd is?

Kleinere reparaties, zoals het dichten van een naad, kunnen vaak worden uitgevoerd. Voor grotere schade of specifieke herstelwerkzaamheden, neem contact op met een professionele kleermaker of de leverancier van de bedrijfskleding.

Bedrijfsgegevens

Medo Clean Textielservice B.V.
Hoogewaard 180
2396 AP Koudekerk aan den Rijn
Tel: 071-3415022
Mail: info@medocleantextielservice.nl

KvK: 88299465

Corporate

Algemene voorwaarden

Privacy statement

Certificeringen