Wij reinigen beroepskleding en beschermingsmiddelen

Wat is Ozon?
26 maart 2020
Nieuwe behandeling tegen geur en micro-organismen
21 april 2020
Medo Clean reinigt al meer dan vijftig jaar medische kleding en textiel. Het is nu belangrijker dan ooit om dat zorgvuldig en hygienisch te doen en zoveel mogelijk micro-organismen te doden. Daarom hebben wij per april ozon-behandelingen toegevoegd aan ons dienstenpakket. Daardoor maken we uw kleding en wasgoed niet alleen schoon, maar voegen we een ontsmettingsbehandeling met ozon toe, die overgebleven micro-organismen doodt. Vervolgens verpakken we de schone kleding en beschermingsmiddelen in een afgesloten verpakking, Dit voorkomt dat de kleding en de beschermingsmiddelen voor gebruik al in aanraking komen met de buitenomgeving. Zo beschikt u over een schoon en ontsmet kledingstuk.
Neem contact op met Michael Hetem om te bespreken wat deze nieuwe methode voor uw organisatie kan betekenen.

Ozon is een gas dat je niet ziet, maar wel ruikt. Ozon reageert met alles wat los en vast zit. Daarbij vervalt het weer tot zuurstof, maar het doet ondertussen wel wat met het oppervlak of met de stofjes in de lucht waarmee het reageert. Soms is dat ook precies de bedoeling, bijvoorbeeld voor het het omzetten en verwijderen van geurstoffen en het doden van micro-organismen in medische kleding.
Medo Clean gebruikt een ozonbehandeling voor kleding en stoffen die niet met water of chemisch gereinigd kunnen worden. Denk daarbij aan voorgevormde kledingstukken als hoeden of zeer krimpgevoelige kleding. Sinds 2019 gebruiken we ozon ook als extra behandeling voor medische kleding om, na reiniging, een extra goed resultaat te bereiken door de celwand van geuren en micro-organismen te breken.

Meer info en aanvragen?

Neem contact op met Michael Hetem om te bespreken wat deze nieuwe methode voor uw organisatie kan betekenen.

Meer weten over ozon als ontsmettingsmiddel? Lees hier ons artikel over Ozon.