Nieuwe behandeling tegen geur en micro-organismen

Wij reinigen beroepskleding en beschermingsmiddelen
3 april 2020
Mobiele Ozonreiniging van Medo Clean
25 april 2020
Dat de crisis iedereen raakt en nog lang nawerkt is inmiddels geen nieuws meer. Wat wel nieuw is, is dat Medo Clean “ozon behandelingen” heeft toegevoegd aan haar dienstenpakket. Daardoor maken we uw kleding en wasgoed niet alleen schoon, maar kan er ook een hygiënische ontsmettingsbehandeling met ozon worden toegevoegd, die de overgebleven micro-organisme doodt. Daarmee wordt uw kleding en wasgoed niet alleen vlekkeloos schoon, maar ook nog eens extra ontsmet en geurvrij gemaakt.

Ozon is een gas dat je niet ziet, maar wel ruikt. Ozon reageert met alles wat los en vast zit. Daarbij vervalt het weer tot zuurstof, maar het doet ondertussen wel wat met het oppervlak of met de stofjes in de lucht waarmee het reageert. Soms is dat ook precies de bedoeling, bijvoorbeeld voor het het omzetten en verwijderen van geurstoffen en het doden van micro-organismen in medische kleding.
Medo Clean gebruikt een ozonbehandeling voor kleding en stoffen die niet met water of chemisch gereinigd kunnen worden. Denk daarbij aan voorgevormde kledingstukken als hoeden of zeer krimpgevoelige kleding. Sinds 2019 gebruiken we ozon ook als extra behandeling voor medische kleding om, na reiniging, een extra goed resultaat te bereiken door de celwand van geuren en micro-organismen te breken.

Meer info en aanvragen?

Neem contact op met Michael Hetem om te bespreken wat deze nieuwe methode voor uw organisatie kan betekenen.

Meer weten over ozon als ontsmettingsmiddel? Lees hier ons artikel over Ozon.