Mobiele Ozonreiniging van Medo Clean

Nieuwe behandeling tegen geur en micro-organismen
21 april 2020
De sterkste schakel 2021
28 september 2020
Medo Clean gebruikt ozonreiniging voor het ontsmetten en geurvrij maken van kleding en textiel. In een tijd waarin we, met elkaar, extra aandacht moeten besteden aan het verspreiden van micro-organismen is er veel vraag naar deze dienst. Om het eenvoudig te maken zetten we nu een professionele "mobiele ozonreiniger" in, die bij u op locatie uw kleding en textiel ontsmet en geurvrij maakt. Dat bespaart u en uw bewoners de logistieke handelingen van het aanleveren en weer in ontvangst nemen, en zorgt ervoor dat de kleding direct en hygienisch ontsmet terug kunt leveren aan de bewoners en medewerkers.

Ozon is een gas dat je niet ziet, maar wel ruikt. Ozon reageert met alles wat los en vast zit. Daarbij vervalt het weer tot zuurstof, maar het doet ondertussen wel wat met het oppervlak of met de stofjes in de lucht waarmee het reageert. Soms is dat ook precies de bedoeling, bijvoorbeeld voor het het omzetten en verwijderen van geurstoffen en het doden van micro-organismen in medische kleding.
Medo Clean gebruikt een ozonbehandeling voor kleding en stoffen die niet met water of chemisch gereinigd kunnen worden. Denk daarbij aan voorgevormde kledingstukken als hoeden of zeer krimpgevoelige kleding. Sinds 2019 gebruiken we ozon ook als extra behandeling voor medische kleding om, na reiniging, een extra goed resultaat te bereiken door de celwand van geuren en micro-organismen te breken.

Meer info en aanvragen?

Neem contact op met Michael Hetem om te bespreken wat deze nieuwe methode voor uw organisatie kan betekenen.

Meer weten over ozon als ontsmettingsmiddel? Lees hier ons artikel over Ozon.