Thuiskomen in een afgewerkte woning

Een modelproject voor Rob Hendriks
28 november 2018
Interview Bruijnes
Mooie projecten in de stad
12 december 2018

De verbouwing van het pand van MedoClean is in volle gang. Tijd om de mensen die meewerken een gezicht te geven. In dit blog praten we meet Bianca van The Home Factory.

“De nieuwe locatie geeft ons de mogelijkheid om twee appartementen toe te voegen. Dat is voor ons erg plezierig, want daardoor wonen Michael en ik straks echt boven de zaak”, vertelt Ruud Hetem. De broers kiezen er wel voor om de appartementen een eigen voordeur te geven. “Als je betrokken bent bij je bedrijf loop je het risico dat je 24 uur per dag in de productie rondloopt. We hebben toch ook wel wat behoeft aan privacy.”

The Home Factory is hét bedrijf voor interieurOntwerp in Alphen aan den Rijn en omgeving. Bianca is als interieurvormgever tien jaar geleden met haar eigen interieur ontwerp studio gestart. Eerst vanuit huis, maar dat werd snel te klein. Vanaf 2012 werkt Charlotte mee na een kantoor setting  ontstond de behoefte aan een Sfeervolle interieur studio die past bij de werkzaamheden van The Home Factory met een uitgebreid stalenlab. Voor het project Medo Clean hebben Bianca en Charlotte alles uit de kast gehaald. En dat doen ze letterlijk, in hun stalenlab op hun kantoor en volledig in 3D, waar klanten de producten kunnen voelen en bekijken.

“In de eerste fase van een project luisteren we veel naar onze opdrachtgever en vertalen we zijn gedachten naar een beeld. We kijken eerst naar de indeling van de ruimte; de leefwijze van de mensen en hoe ze de ruimte gebruiken.” Voor dit project had Michael Hetem zelf ook wel een beeld: een keuken die hij had gezien van SieMatic. “Die hebben we als uitgangspunt genomen.”

Bianca: “De grootste uitdaging in het project was dat we van een langwerpige ruimte van 40 meter, met meerdere kleine kantoren, een comfortabel appartement moeten maken. We zijn gestart met de muren eruit te halen en na te denken over de kenmerkende eigenschappen van de ruimte die over blijft.” Daarnaast hebben de broers van MedoClean de behoefte om dit huis in één keer af te hebben. “Ik woon al lang in een huis dat altijd bijna af is. Deze keer wil ik de sleutel krijgen en binnenlopen in een compleet afgewerkte woning.”

Van alle ontwerpen maakt The Home Factory een 3D-presentatie, zodat de opdrachtgever goed in het nieuwe interieur kan rondkijken. Zodra deze tevreden is kan hij aan de slag Met de uitgebreide werktekeningen die ontvangen zijn van Bianca en Charlotte om de aannemer, toeleveranciers en interieurbouwers aan te laten sluiten. Daar helpt Bianca uiteraard graag bij, maar het grootste gedeelte van haar werk zit er na de ontwerpfase voor een tijdje op. Daarna is het aan de vakmensen om het project te realiseren.

The Home Factory werkt inmiddels weer enthousiast aan het volgende project. ”We realiseren projecten waardoor mensen veel meer plezier uit hun woonomgeving halen. Het is mooi om te zien hoe onze klanten omgaan met de ruimtes die we voor ze creëren. Dat geeft veel voldoening.”