Catalina Vermeij in de bloemetjes gezet

Een modelproject voor Rob Hendriks
28 november 2018

Bron: Groene Hart Koerier

Catalina Vermeij (24) kreeg vorige week een vaste aanstelling bij wasserij en stomerij Medoclean in Koudekerk. Drie jaar geleden had zij veel sollicitatiebrieven verstuurd maar werd niet één keer voor een gesprek uitgenodigd, een lot wat veel wahjong-jongeren (jongeren met een arbeidsbeperking) treft. Van het thuiszitten werd Catalina depressief en was voor haar echt geen optie, ze besloot haar jobcoach bij het UWV te vragen haar te helpen om een passende job te vinden. Voor Catalina werd een passende werkgever gezocht en uiteindelijk werd zij door deze jobcoach voorgesteld aan Michael van Hetem, directeur van Medoclean. Hier werd ze goed in het team opgevangen en voelde ze zich snel op haar plek. Medoclean werkt van oudsher voor verschillende zorginstellingen en heeft altijd gevonden dat je ook best wat terug kan doen voor de mensen die er wonen. Dat het meer tijd vraagt voor wat betreft begeleiding van het personeel wordt als vanzelf-sprekend beschouwd.

In het personeelsbestand van 30 werknemers is tot op vandaag sprake van deze van oudsher vanzelfsprekende maatschappelijke betrokkenheid. Maar liefst 10 personeelsleden kennen ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ en zijn allemaal volledig opgenomen in het werkproces en hebben hun eigen verantwoordelijkheden. Vrijwel alle personeelsleden komen uit Koudekerk of directe omgeving. De samenwerking met de UVW jobcoaches en de Praktijkschool in Alphen Vaste aanstelling voor wahjong jongere Catalina Vermeij in de bloemetjes gezet is prima.

Sinds vorig jaar is Medoclean een officieel leerbedrijf  geworden en biedt stagiaires van de Praktijkschool de kans kennis te maken met het werken in deze branche. Michael van Hetem:  “Waarvoor wij als uitgangspunt hanteren dat iedereen naar eigen kunnen en inzet het beste beentje voorzet, daarin zijn we nooit teleurgesteld.”Catalina is ambitieus en allround en werkt op verschillende afdelingen in het bedrijf en is van plan zich alle specialiteiten van het bedrijf eigen te maken. Ze heeft hiervoor al een aantal beroepsopleidingen gedaan en wil daar mee door gaan.

Bij Medo-clean wordt in teamverband gewerkt en daardoor is het werk niet vervelend, zelfs boeiend. “Het is altijd een uitdaging om de hoeveelheid was en het stomerijwerk met elkaar op tijd klaar te hebben. Mijn specialiteit is wel het ‘broeken toppen’, dit behoorlijk bewerkelijke proces om broeken weer perfect voor de klant te strijken is wel erg leuk om te doen.De werksfeer is hier erg goed en oplossingsgericht, alles is bespreekbaar en als iemand ergens mee zit dan wordt er wat mee gedaan”.

De vaste aanstelling geldt voor 24 uur, Catalina hoopt dat dit kan worden uitgebreid naar 32 uur of misschien zelfs naar full time (36 uur), afhankelijk of dat voor beide partijen haalbaar is.Volgens directeur Michael van Hetem heeft Catalina hard gewerkt en haar vaste aanstelling zelf dubbel en dwars verdiend. “Het is toch een feestje om te zien dat Catalina zelfstandig haar werkzaamheden verricht en daardoor ook in haar privéleven onafhankelijker is geworden. Binnenkort gaat zij verhuizen naar een ‘begeleid woonproject’ waar ze haar eigen stek krijgt!”