Mooie projecten in de stad

Thuiskomen in een afgewerkte woning
29 november 2018
Interview Bram Griffioen van Elektrotechnisch Bureau A. Hogenes BV
We hebben veel kennis in huis
9 januari 2019

De verbouwing van het nieuwe pand van MEDO CLEAN is in volle gang. Tijd om de mensen die meewerken een gezicht te geven. In dit blog praten we met Peter Bruijnes, één van de twee eigenaren van Aannemingsbedrijf G. Bruijnes. 

De crisis van het vorige decennium heeft de Alphense aannemerij stevig getroffen. Een aantal aannemers heeft de crisis niet overleefd. “Wij zijn de tweede generatie Bruijnes in het bedrijf. We hebben in 2007 het bedrijf overgenomen en zijn gelukkig zonder veel schade de crisis doorgekomen. Daardoor stonden we eind 2015 goed gesteld voor het herstel, met een mooi bedrijf, waarin wij met dertig vakmensen en de juiste onderaannemers onze klanten bedienen.”

Voor Medo Clean heeft Bruijnes de infrastructuur en de nieuwe meterkast in het nieuwe pand aangelegd. Dat is een complexere klus dan de aansluitingen bij ons thuis: “Een wasserij gebruikt veel energie. Om dat op een goede manier het pand binnen te krijgen stelt Liander veel eisen, waar je allemaal aan moet voldoen. Wat me wel opvalt is dat Medo Clean een ‘normale’ waterleiding heeft.”

“Dat klopt, “vertelt Michel Hetem van Medo Clean, “een moderne wasserij gebruikt steeds minder water. Daarnaast zijn we ook druk bezig om het dak te kunnen voorzien van zonnepanelen. Het is onze doelstelling om vanaf 2020 een energieneutraal bedrijf te zijn. Onze productiecapaciteit verdubbelt. Naast de verhuizing van ons bestaande machinepark hebben wij nu ook een aantal nieuwe wasmachines aangekocht. De nieuwe generatie machines gaat nog efficiënter om met enrgie dan de bestaande machines”

Voor Bruijnes zitten de werkzaamheden aan het nieuwe pand van Medo Clean erop. Wat doet het bedrijf verder? “Bruijnes is een echt Alphens bedrijf, met een grote klantenkring in de regio. We krijgen de meeste nieuwe klanten door aanbevelingen van onze bestaande klanten. Daardoor mogen we vaak mooie projecten in de stad doen.” Nieuwbouw, verbouw en renovatie zijn bekende terreinen voor Peter.

Peter en Edwin Bruijnes zijn trots op de projecten die ze de afgelopen 36 jaar in Alphen hebben gerealiseerd. “Wat ons mooiste project is? Ik denk dat ik dan nu moet zeggen dat dat de infrastructuur voor Medo Clean is,’ glimlacht Peter, ”maar als ik eerlijk ben denk ik dat we ons mooiste project in Alphen nog gaan maken. Er zijn nog zoveel mensen met mooie ideeën, die we graag realiseren ”